Skip to main content Skip to footer



Van aanvraag tot rijden

Hoe werkt financial lease?
In 4 stappen op weg.

 

Ben je van plan een nieuwe bedrijfsauto aan te schaffen? Wij leggen je uit hoe financial lease werkt. Via Financial Lease For You is het aanvragen en afsluiten van een financial lease snel en eenvoudig geregeld. Zo helpen we jou in 4 stappen op weg naar een nieuwe bedrijfsauto.


Bekijk aanbod



#1 Persoonlijke service

#2 Transparant leasen

#3 Scherp aanbod

#4 Alle expertise op 1 plek

Stap 1

Kies jouw auto

De eerste stap is het vinden van een auto. Deze mag uiteraard uit onze leasevoorraad komen, maar dit hoeft niet. Ook wanneer je een auto hebt gevonden die niet bij ons online staat (maar bijv. op marktplaats, autoscout, etc.) helpen we je graag met de financiering.

FAQ: Aan welke eisen moet een auto voldoen?

Stap 2

Leaseofferte aanvragen

Heb je een auto op het oog, doe dan een vrijblijvende leaseofferte aanvraag. Wanneer de auto van onze website komt dan kan je deze indienen via de ‘autodetailpagina’. Heb je de auto elders gevonden, dan kan je een leaseaanvraag doen via onze leasecalculator.

Zodra je de aanvraag hebt gedaan gaan wij bij diverse financiers toetsen of ze jou de financiering kunnen verstrekken. Binnen 1 werkdag ontvang je van ons terugkoppeling over de uitslag. Je hebt geen jaarcijfers nodig om een aanvraag te kunnen doen, dus ook startende ondernemers kunnen een leaseaanvraag indienen.

FAQ: Wat zijn mogelijke uitslagen van financier?

Stap 3

Auto bekijken en kopen

Wanneer je van ons een goedkeuring ontvangt op de financial lease dan betekent dit dat de financier bereid is jou de financiering te verstrekken. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de auto die jij online hebt gezien ook echt jouw droomauto is. Dus… tijd om een bezichtiging te plannen!

Wanneer zowel de financiering als auto helemaal naar wens zijn, kan je de auto kopen. Informeer de verkoper dat je de auto wil kopen. In de meeste gevallen vraagt de verkoper je een koopovereenkomst te tekenen om de koop te bevestigen. Vervolgens ga je naar stap 4.

FAQ: Hoe plan ik een bezichtiging?
FAQ: Wat als de auto niet bevalt, wat dan?

Stap 4

Lease afronden en rijden

Wanneer je de auto hebt gekocht informeer je ons hierover. Dan is het namelijk tijd dat wij de leaseovereenkomst voor je laten opmaken. Hiervoor hebben we van jou een aantal documenten nodig (Zie hieronder). Vervolgens ontvang je per mail van ons de leaseovereenkomst. Deze wordt door zowel jou als het autobedrijf getekend. Zodra wij de getekende leaseovereenkomst retour ontvangen kan de financier het kredietbedrag overmaken, dit doen ze rechtstreeks aan het autobedrijf. Zodra jij ook jouw eventuele aanbetaling aan het autobedrijf hebt voldaan kan je de auto ophalen!

FAQ: Welke documenten zijn nodig voor de opmaak van de leaseovereenkomst?

Veelgestelde vragen

Houd er met het zoeken van een auto rekening mee dat deze wel verkocht moet worden door een bij de kvk-ingeschreven autobedrijf / dealer / garage. Auto’s die worden verkocht door een particulier komen niet in aanmerking.

Import-auto’s kunnen wel gefinancierd worden, maar dan moet de verkopende partij wel een Nederlands autobedrijf / dealer / garage betreffen.

Verder is de leeftijd van de auto van belang. De auto mag na afloop van de financiering niet ouder dan 12 jaar zijn. Een auto die bij aankoop dus al 9 jaar oud is, kan je nog maximaal 3 jaar financieren.

1. Volledige akkoord
De financier is bereid de financiering te verstrekken zoals je deze hebt aangevraagd

2. Gedeeltelijk akkoord
De financier heeft 1 of meerdere componenten van de financiële samenstelling gewijzigd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat ze wel bereid zijn een financiering te verstrekken, maar voor een lager kredietbedrag dan aangevraagd. In dat geval zou je zelf meer moeten aanbetalen.

3. Cijfers gevraagd
In veruit de meeste gevallen heeft de financier geen cijfers nodig om een beoordeling te kunnen doen. Het kan echter zijn dat de financier deze alsnog opvraagt als ze oordelen dat ze te weinig informatie hebben om een eventuele goedkeuring te geven. Uiteraard zullen wij je hier dan over informeren.

4. Afwijzing
De financiers zijn dan (op dit moment) niet bereid een financiering te verstrekken.

Wij nemen je graag het werk uit handen. Op jouw verzoek kunnen wij het autobedrijf contacten en jouw interesse kenbaar maken. Wij informeren het autobedrijf dan ook over de goedkeuring op de financial lease. Vervolgens zullen ze jou contacten om een afspraak te plannen. Het voordeel hiervan is dat het autobedrijf direct al weet van de goedkeuring op de financiering. Mocht je direct willen overgaan tot kopen dan is dat ook mogelijk.


Uiteraard mag je ook zelf contact opnemen met het autobedrijf en bevestigen dat je een goedkeuring hebt op de financiering.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de auto niet bevalt. Jammer, maar geen probleem! Zolang je bij het autobedrijf niet de koop bevestigd, zit je nergens aan vast. In dat geval ga je opzoek naar een andere auto en kan je opnieuw een financial lease aanvraag bij ons doen.

Om de leaseovereenkomst op te kunnen maken ontvangen we graag de volgende documenten voor een eenmanszaak / VOF:

  • Kopie geldig rijbewijs, id-bewijs of paspoort
  • Kopie bankpas of bankafschrift (prive of zakelijk)
  • Definitieve factuur van de aankoop

Om de leaseovereenkomst op te kunnen maken ontvangen we graag de volgende documenten voor een BV:

  • Kopie geldig rijbewijs
  • Kopie bankpas (zakelijk) (of bankafschrift met daarop bedrijfsnaam)
  • Definitieve factuur van de aankoop

*let op: Wanneer meerdere eigenaren binnen een VOF of BV moeten tekenen, ontvangt de financier graag van iedere tekenbevoegde een kopie rijbewijs (of id-bewijs/paspoort).

Waarom kiezen ondernemers voor financial lease for you? Nou...

Wij begrijpen dat het afsluiten van een financiering gewoon goed geregeld moet zijn. Eenvoudig maar duidelijk. Transparant maar zonder onnodige informatiestress. Soms snel maar altijd correct. Daarom leunt onze service op 4 kernwaarden, dat geeft zekerheid. Lees alles over onze unieke leasegaranties.

Persoonlijke service

Transparant leasen

Scherp aanbod

Alle expertise op 1 plek