Skip to main content Skip to footer

Financial lease zonder BKR-toetsing

UITLEG

 


In deze blog hebben we het specifiek over de mogelijkheden van financial lease zonder BKR toetsing. Dit kan een oplossing zijn wanneer je bij andere leasemaatschappijen op BKR wordt afgewezen. In deze blog bespreken we waarmee je rekening moet houden en onze werkwijzes.

Wil je meer weten over BKR, verschillende coderingen en de ‘reguliere’ beoordeling, lees dan ons blog over financial lease met BKR.

Financial Lease zonder BKR-toets, kan dat?

Ja, er zijn leasemaatschappijen die een financial lease zonder BKR toetsing aanbieden. De meeste leasemaatschappijen doen wél een toetsing bij het BKR register als ze een lease aanvraag beoordelen. Met een actieve negatieve BKR codering (= lopende achterstand op een lening) wordt een aanvraag bij deze aanbieders altijd afgewezen. Heb je een h-codering (= achterstand is terugbetaalt) dan zijn je leasemogelijkheden afhankelijk van verschillende factoren. De mogelijkheden verschillen per leasemaatschappij.

Het komt regelmatig voor dat leasemaatschappijen een leaseaanvraag op basis van BKR score afwijst, ook al betreft het een herstel codering waarbij de achterstand al lang is opgelost. Een herstel codering blijft 5 jaar zichtbaar, daar kan je dus lang last van hebben. Dan is het uitermate vervelend als je geen financiering kan krijgen voor een noodzakelijk vervoersmiddel, terwijl je huidige financiële situatie dit wel toelaat. Dit is een voorbeeld van een situatie waarin het een uitkomst kan zijn als jouw financial lease mogelijkheden worden beoordeeld zonder BKR toetsing. 

Financial Lease For You werkt samen met leasemaatschappijen die beoordelen of het mogelijk is om een auto te leasen zonder BKR toetsing. Onderaan deze pagina lees je meer over onze werkwijze.

Jouw droomauto vinden?

Bekijk ruim 40.000 lease auto's op voorraad

Is auto leasen zonder BKR verstandig?

Zoals hierboven beschreven zijn er situaties waarbij door een BKR registratie een financiering bij de meeste aanbieders niet mogelijk is, terwijl jij de lening wel kan dragen. Bijvoorbeeld als je financiële situatie is veranderd. Vooropgesteld staat natuurlijk wel dat het aangaan van een lening verantwoord zijn moet zijn. Zowel voor de klant als voor de kredietverstrekker. Niemand zit te wachten op betalingsproblemen.

Eigen acceptatiebeleid
Er zijn leasemaatschappijen die bij de beoordeling van een leaseaanvraag niet een BKR-toets als richtlijn hanteren, maar een eigen acceptatiebeleid volgen. In dat geval hoeft een BKR codering geen reden tot afwijzing te zijn, maar wordt er juist strenger gekeken naar andere factoren. Denk hierbij aan een hogere eigen aanbetaling (zodat er een kleiner krediet openstaat), een hogere rente en specifieke eisen aan het object. Deze strengere voorwaarden compenseren het gemiddeld hogere risico dat de leasemaatschappij neemt bij het verstrekken van een financial lease zonder BKR.

Verantwoord lenen

Leasemaatschappijen maken altijd een beoordeling of het verstrekken van een lening binnen hun acceptatiebeleid past. Het is daarnaast ook belangrijk dat je zelf beoordeeld of een lening binnen jouw financiële situatie past.

Extra voorwaarden bij financial lease zonder BKR

Voor een beoordeling van een financial lease aanvraag zonder BKR toetsing moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

  • Aanbetaling
    De financier rekent een minimale aanbetaling van 20% tot 40% van de verkoopprijs van de auto

  • Géén slottermijn
    Een slottermijn is niet mogelijk bij een financial lease zonder jaarcijfers

  • Eisen aan de auto
    De auto moet minimaal een bouwjaar hebben van 2019 en mag niet meer dan 150.000km op de teller hebben staan bij aanvang van de financiering.

  • Hoger rentepercentage
    Bij een financial lease zonder BKR toetsing rekent de leasemaatschappij een hoger rentepercentage, en dus hogere totale rentekosten, dan financiers die wel een BKR toetsing doen. Ons rentebeleid is daarom niet van toepassing op financial lease aanbiedingen van financiers die geen BKR toetsing doen.

Niet automatisch akkoord
Een leasemaatschappij die een financial lease beoordeeld zonder BKR toetsing zal niet gegarandeerd een financial lease verstrekken als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet. De voorwaarden zijn minimale eisen om in aanmerking te komen voor een financial lease. Voor de beoordeling wordt ook naar andere factoren gekeken waarop een aanvraag kan worden afgewezen.

Onze werkwijze voor auto leasen zonder BKR

Bij Financial Lease For You hanteren we de werkwijze dat een leaseaanvraag áltijd eerst wordt beoordeeld via de ‘reguliere’ route. Dit betekent dat we de aanvraag indienen ter beoordeling bij leasemaatschappijen die wél een BKR toetsing doen. We controleren jouw leasemogelijkheden altijd eerst bij deze aanbieders omdat hier de leasevoorwaarden beter zijn.

Kunnen wij je geen leasemogelijkheden aanbieden via de ‘reguliere’ route en ben je geïnteresseerd in een financial lease zonder BKR toetsing beoordeling? Geef dit bij ons aan en wij toetsen graag jouw leasemogelijkheden. Binnen één werkdag ontvang je hiervan de uitslag.

Heb je vragen over financial lease zonder BKR toetsing? Neem contact met ons op.

Financieren zonder zorgen

Bekijk onze 4 leasegaranties voor iedere ondernemer

About the author

Daan Adegeest

Daan is sinds 2018 leaseadviseur voor Financial Lease For You en combineert zijn uitgebreidde kennis van auto financieringen met zijn passie voor marketing.

Meer relevante artikelen

Financial lease zonder zorgen.
Eenvoudig, transparant, vertrouwd.